De lente is in het land, tijd om je zwembad zwemklaar te maken!

Stap 1: grote kuis

De zomer- of lenteopstart van het zwembad begint altijd met de grove werken: rolluik afspuiten, bladeren verwijderen, eventuele rolluikbak uitkuisen, de waterlijn reinigen,  het zwembad stofzuigen en de filter grondig reinigen.

Het kan een hels karwei lijken maar in de lekkere warme zon kan het best ontspannend zijn. Doe je deze stap grondig, dan zal het je wekelijks onderhoud aanzienlijk vergemakkelijken.

Goed begonnen is half gewonnen!


Stap 2: installaties opstarten

Als je zwembad proper is, kan je de verwarming opzetten. Wacht best tot de nachtvorst gepasseerd is (meestal eind april) voor je je wamtepomp opzet, want zo lang het 's nachts vriest koelt het water nog te veel af en krijg je het  nooit ├ęcht warm genoeg.

Zet ook de filter op (minimumaal 12u filteren per dag), tenzij het water nog groen ziet. In dat geval behandel je het water best eerst met de nodige producten.


Stap 3: PH op peil brengen

Tijd om de waterkwaliteit te testen, en dan met name de pH-waarde en het chloorpeil.

De pH-waarde meten doe je (vanzelfsprekend) met een pH-meter. Je pH-waarden moeten goed zitten (tussen 7,2 en 7,6 is ideaal) voor je andere producten toevoegt! Je pH-waarde verhogen of verlagen doe je met de daarvoor gemaakte pH-producten.

Het chloorpeil ligt best tussen 0,5 en 2,5mg/liter.

Om het water echt helder te krijgen, kan je ten slotte ook nog vlokkingsmiddel toevoegen aan het water. Dit product gaat de kleine vuildeeltjes in het water neerslaan, waar je zwembadrobot ze kan opzuigen.

Zelf nog tips of vragen? Aarzel niet ons te contacteren!

Contacteer ons


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x