Een zwembad plaatsen? Begin eraan in het herfstseizoen.

We kennen het allemaal: het zal pas echt kriebelen om een zwembad te plaatsen op het moment dat je snakt naar een frisse duik. Maar laat dat nu net de slechtste timing zijn: tijdens zo'n hittegolf stuit je op wachttijden bij de meeste plaatsers van zwembaden en zelfs als de plaatsing snel gepland kan worden zal je de best zomerperiode van het jaar mislopen. 

De voornaamste redenen waarom je best in de herfst al je zwembadplannen concretiseert:


NEEM JE TIJD

Je wil echt niet aan je droomzwembad beginnen wetende dat je heel erg zult moeten haasten om er nog voor het einde van het seizoen een duik in te kunnen nemen. Dit levert alleen maar stress op en verhoogt de kans op overhaaste beslissingen. Begin in de herfst je zwembad te plannen en plan een eerste gesprek in met een zwembadexpert, dan kan je in alle rust de ideeën laten rijpen en zal je stap voor stap je droomzwembad waarheid zien worden.


DE EERSTE ZONNESTRAAL

Door al in de herfst je zwembadproject te starten, zorg je ervoor dat je zwembad zéker klaar is wanneer de eerste zomerperiode doorbreekt. Soms kan het al in mei of juni erg warm worden, en dan zal je gloednieuwe zwembad op je wachten!


GRONDWATERPEIL

Even praktisch: je wint tijd en geld als je in de herfst opstart, en in de winter de bouw of plaatsing van je zwembad kunt laten doorgaan. Er mag immers geen grondwater in de grond zitten wanneer je bouwt/plaatst, en in de winter staat het grondwaterpeil het laagst waardoor je geen grondwater moet wegzuigen. Wie vroeg begint aan zijn zwembad wordt dus extra beloond!


CONCLUSIE:

Je kan uiteraard het hele jaar door een zwembad plaatsen, maar het beste moment om te beginnen plannen is in de herfst. Heb je vragen over het bouwen/plaatsen van je zwembad, ben je op zoek naar advies, ondersteuning of inspiratie? Neem dan zeker even contact op, we helpen je graag verder!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x