Kristalhelder water in je zwembad? Zo doe je dat

Iedereen wil dat het water in zijn zwembad kristalhelder is. Hieronder de stappen die je moet volgen om je water kristalhelder te krijgen én te houden.


Waterkeuze

Het klinkt misschien vreemd, maar een eerste belangrijke stap voor zuiver zwembadwater is het vullen van je zwembad met het juiste water. In de meeste gevallen kies je best voor leidingwater of regenwater, maar de verdere behandeling van je water kan ook verschillen afhankelijk van die keuze! In geval van twijfel mag je altijd contact met ons opnemen om gratis advies te vragen.


Circulatie, Filtratie en Afdekking van je zwembad

Opgelet: aan de volgende zaken denk je best al VOOR je je zwembad plaatst, we helpen je uiteraard graag verder indien je van plan bent een zwembad te plaatsen: 


1.   Circulatie van je zwembad via aanzuigpunten: een goede circulatie van je zwembad door middel van aanzuigpunten is van essentieel belang. Je kan deze circulatie o.a. bekomen via bodemaanzuiging en skimmers.

2.  Een zwembadfilter: om je zwembadwater te filteren bestaan er heel wat verschillende filters (zandfilters, cartridge filters,  diatomeeënaarde filters, ...), maar voor privé-zwembaden wordt meestal een zandfilter gebruikt. Een handig artikel over het zuigen van je zwembad + terug spoelen van je zandfilter vind je hier: https://nl.wikihow.com/Je-zwembad-zuigen-en-het-filter-terugspoelen.


3.   Zorg voor een goede afdekking van je zwembad: een goede afdekking kiezen voor je zwembad is een must op vele vlakken: denk maar aan energiebesparing (je zwembadwater koelt sneller af zonder afdekking), veiligheid in geval van kleine kinderen, maar dus ook de zuiverheid van je water. De afdekking voorkomt dat er blaadjes, insecten en andere vuiligheid in je zwembad belandt.
Producten om je waterkwaliteit te verbeteren

 1.   pH-Minus en pH-Plus

De pH-waarde bepaalt de zuurtegraad van je water. De optimale pH-waarde ligt tussen de 7,0 en 7,4. Je kan de pH-waarde van je zwembad controleren door Ph-Minus en Ph-Plus producten aan je zwembadwater toe te voegen.


2.  Chloor

Chloor heeft een zuiverende werking en maakt komaf met alle natuurlijke verontreinigingen die niet door zwembadfilters kunnen worden verwijderd. Denk aan bacteriën en schimmels.


3.   Vlokking

Indien je een zandfilter gebruikt (zie hierboven de paragraaf over zwembadfilters), zullen zeer kleine vuiltjes niet door de filter tegengehouden worden, tenzij je vlokkingsmiddel gebruikt. Vlokkingsmiddel is een product dat ervoor zorgt dat te kleine vuildeeltjes gaan samenklonteren (vandaar "vlokking"), zodat ze wél in je filter blijven hangen.Het zwembad van uw dromen... begint bij een goed gesprek!

CONTACTEER ONS

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x