Een zwembad aanleggen? 7 Tips van je zwembadspecialist...

Een leven zonder dromen is als een tuin zonder zwembad. Maar voor je begint aan je zwembadproject zijn er wel een aantal zaken om rekening mee te houden. Hier al enkele tips:


1. Een droge ondergrond is van cruciaal belang

Voor duurzaamheid en stevigheid van je zwembad, is het belangrijk dat je ondergrond droog is. Laat je je zwembad door Aquavano aanleggen, dan kan je erop rekenen dat we het grondwaterpeil nagaan. Zit er teveel grondwater in de bodem, dan kunnen we de grond droog trekken. Dit is zeer belangrijk voor de duurzaamheid en de stevigheid van je zwembad. Ook de aanleg van je zwembad zal beter verlopen wanneer de ondergrond droog is.


2. De oriëntatie van het zwembad.

Zorg ervoor dat je zwembad zuidelijk georiënteerd is, uit de wind ligt, en dicht genoeg bij poolhouse of woning. Is er voldoende budget dan is een binnenzwembad (weliswaar met voldoende natuurlijk licht) het overwegen waard, voor zwemplezier in zomer én winter.


3. Je zwembad aanleggen: ideaal in de winter!

De aanleg van je zwembad plan je beter in de winter en dat heeft verschillende redenen:

1) Het grondwater staat lager in de winter (de ondergrond is een stuk droger). Je hoeft je tuin dus niet te laten droog zuigen, wat neerkomt op een kostenbesparing.

2) Wanneer je het zwembad laat aanleggen in het najaar, dan heb je nog de tijd om je tuin verder aan te leggen voor de zomer. Een zwembad aanleggen laat namelijk vaak wat sporen achter, houd daar rekening mee.


4. De juiste materiaalkeuze bij aanleg van je zwembad

Wil je een duurzaam zwembad laten aanleggen waar je lang van kan genieten, dan kies je hiervoor best de juiste materialen. We adviseren je met plezier uitgebreid over voor- en nadelen, en de risico's van bepaalde materialen op lange termijn.

Ook in verband met de afwerking zijn er heel wat mogelijkheden: welke verlichting kies je voor je zwembad? Ga je voor liner of mozaïek, hoe moet je trap eruit zien, welke boordstenen laat je aanleggen, ... daarom zeggen we altijd dat je droomzwembad definiëren begint met een goed gesprek, we helpen je hier graag mee verder.


5. Onderhoud

Denk op voorhand na over het onderhoud van je zwembad. Is dit iets dat je aan je zwembadbouwer kunt uitbesteden, of ga je alles zelf doen? Al aan een zwembadrobot gedacht? Ga je voor automatische of handmatige waterbehandeling? Enzovoorts. We overlopen met plezier samen alle mogelijkheden.


6. Kies de juiste zwembadtechnieken

Bij de aanleg van zwembaden dien je ook de technieken voor je zwembad te kiezen. Deze technieken moeten het onderhouden van je zwembad eenvoudiger maken (denk aan warmtepomp vs warmtewisselaar, afdekking, filterinstallatie, ...).


7. Kies de juiste zwembadbouwer!

De laatste maar waarschijnlijk de belangrijkste tip: kies de juiste zwembadbouwer voor de bouw van je zwembad. Zorg dat je in zee gaat met een installateur die je vertrouwt en waar je goede afspraken mee kan maken. Dat begint doorgaans met een goed gesprek, en vrijblijvend adviezen die we je met plezier verlenen.


HET ZWEMBAD VAN UW DROMEN... BEGINT BIJ EEN GOED GESPREK!

CONTACTEER ONS

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x