Waarom de winter de beste periode is om je zwembad te plaatsen.

Wachttijden

De slechtst mogelijke periode om aan een zwembad te beginnen is tijdens een hittegolf. Dat is wanneer de meeste mensen een zwembad zoeken, de planning van zwembadbouwers en zwembadleveranciers vol loopt en je op die manier aanloopt tegen lange wachttijden. 


Een jaar tijd winnen!

Indien je een buitenzwembad plaatst, weet je dat die vooral in de zomerperiode veel gebruikt zal worden. Als je in de zomer een zwembad wil plaatsen, dan zal die pas na de warmste periode klaar zijn en moet je dus bijna een jaar wachten voor de nieuwe start van het zomerseizoen.


Grondwaterpeil

Hier had je misschien nog niet bij stilgestaan: bij het plaatsen of bouwen van een zwembad moet de grond kurkdroog zijn, het grondwater wordt daarom weggezogen vooraleer de werkzaamheden kunnen beginnen. In de winter staat het grondwaterpeil echter veel lager dus moet er niet of minder lang gezogen worden én gaan de werkzaamheden doorgaans sneller vooruit. Je wint dus tijd en geld.


Conclusie:

Je kan uiteraard het hele jaar door een zwembad plaatsen, maar het beste moment om eraan te beginnen is in het najaar. Heb je vragen over het bouwen/plaatsen van je zwembad, ben je op zoek naar advies, ondersteuning of inspiratie? Neem dan zeker even contact op, we helpen je graag verder!


Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x